Natura Consulting d.o.o. https://www.naturaconsulting.hr/ Natura Consulting d.o.o. ima za svrhu plantažni uzgoj, sabiranje i preradu ljekovitog bilja, a osnovna proizvodnja je smilje. Naši proizvodi su hidrolat smilja i eterično ulje smilja. hr Eterično ulje smilja https://www.naturaconsulting.hr/o/poljoprivredni-proizvodi/etericno-ulje-smilja/27845

O eteričnom ulju smilja

Božanstveni miris smilja, slatkast, slojevit i iznimno parfemski, davno je nagnao ljude na njegovu kozmetičku uporabu. Kao i u svih biljaka, miris mu potječe od njegova eteričnog ulja.

Eterično ulje smilja vrlo je složenog sastava - sadrži spojeve poput nerola i neril-acetata te skupinu zanimljivih spojeva - italidionida, kojih gotovo i nema u drugim vrstama biljnim vrstama.

Smilje sadrži vrlo malo eteričnog ulja (manje od 0,05 posto). Mora se destilirati posve svježa, a ne sušena biljka,stoga je njegova cijena visoka.

Od 2017.godine, Eterično ulje smilja jedan je od dva naša proizvoda koji su nosioci oznake Hrvatski otočni proizvod (HOP) koje dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova.

Zbog svojeg jedinstvenog sastava smilje djeluje snažno regenerativno obnavljajući oštećena ili stara tkiva, snažno protuupalno umirujući postojeća upalna stanja, djeluje analgetično, anestetično i spazmolitično pa olakšava grčeve i bol u mišićima nakon napora, zatim antihematomatično, antikoagulantno, antialergijski, antidepresivno, sedativno, imunostimulirajuće, ekspektorirajuće, antiseptično.

Mogućnost kupnje:

  • velikih pakovanja od 1l do 50 l ulja i hidrolata
  • manjih pakovanja od 5 ml do 1000 ml ulja i hidrolata
  • mogućnost opremanja hidrolata i ulja kao proizvoda u obliku suvenira

Mogućnost izrade

  • mogućnost izrade magistralnih pripravaka - krema, seruma, losiona, otopina prema zahtjevima i potrebi klijenta

Mogućnost savjetovanja

  • mogućnost savjetovanja i preporuke licenciranih homeopata, bioenergetičara i aromaterapeuta

Thank you for visiting us!!!

All our natural VIANA Immortelle cosmetic products you can review on the link

Ordering
by mail: antevicevic@yahoo.com
WhatsApp  +385915101590

Hidrolat smilja https://www.naturaconsulting.hr/o/poljoprivredni-proizvodi/hidrolat-smilja/27846

Prilikom destilacije smilja vodenom parom nastaje i cvjetna vodica ili hidrolat koji također ima visokovrijedna terapeutska svojstva. Hidrolat smilja je bogat ketonima, alkoholima i 1,8-cineol što mu daje izuzetnu ljekovitost. Njegovo je djelovanje analgetično, antikoagulantno, antihematomatično, regenerirajuće, antiinfektivno, protuupalno, ekspektorirajuće, lipolitično, mukolitično, sedirajuće.

Pomaže umanjiti izražajnost svježih ožiljaka, brže cijeljenje rana, masnica i upalnih stanja kože.

Djelotvoran je kao vodica za ispiranje usta i grgljanje u tretmanu gingivitisa i parodontoze te grlobolje. U njezi kože lica pogodan je kao tonik za čišćenje lica u tretmanu zrele i umorne te suhe i osjetljive kože.

Od 2017.godine, Hidrolat smilja jedan je od dva naša proizvoda koji su nosioci oznake Hrvatski otočni proizvod (HOP) koje dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova.

Thank you for visiting us!!!

All our natural VIANA Immortelle cosmetic products you can review on the link

Ordering
by mail: antevicevic@yahoo.com
WhatsApp  +385915101590