menu

Više o nama

Više o nama

Tvrtka Natura Consulting d.o.o. registrirana je u svrhu plantažnog uzgoja, sabiranja i prerade ljekovitog bilja te proizvodnje poluproizvoda ili gotovih proizvoda baziranih na biljnoj osnovi. Glavna biljna vrsta na kojoj tvrtka temelji osnov proizvodnje  je  Helichrysium italicum smilje.

Svjetsko tržište ima sve veći interes za smiljem sa ovih prostora , naročito za vrstom Helicrisum italicum-italicum (Roth) G.Don, prije svega za destiliranim eteričnim uljem koje se koristi u farmaceutskoj, parfumskoj i kozmetičkoj industriji, a posebice je traženo za upotrebu u sve popularnijoj aromaterapiji.

Lokacija je smještena na sjeverozapadnom dijelu otoka Krka, na dijelu na kojem se otok najviše približava kopnu. Nalazi se u pojasu umjerenog i blagog mediteranskog podneblja gdje prosječna temeratura zraka iznosi 26 stupnjeva Celzijusa. Područje se ubraja među najsunčanije u Europi sa 2500 sunčanih sati u godini.

Raznolikost reljefa i povoljni klimatski uvjeti stvorili su uvjete za razvitak više od 1300 različitih biljnih vrsta prilagođenih rastu na kamenjarima i pašnjacima što daje dodatnu sigurnost uspješnom kultiviranju i plantažnom uzgoju smilja te ostalog ljekovitog bilja.

Slobodno se može reći da je otok Krk najdostupniji otok u Hrvatskoj zbog dobre cestovne i zračne povezanosti sa kopnom što daje uvjete za poslovnu komunikaciju i razvoj projekta i u smjeru turističke djelatnosti.

Tradicija proizvodnje eteričnih ulja i njihov izvoz na kvarnerskim otocima seže daleko u prošlost. Krajem 19. stoljeća lovor je postao predmet trgovine i izvoza, posebno u Rijeku i Trst, a zatim je intenziviran i plasman eteričnih ulja kadulje i smilja u Njemačku i Ameriku. Želja nam je nastaviti tu davno zaboravljenu djelatnost kvarnerskih otoka, a visoku razinu kvalitete naših proizvoda garantiraju visokoobrazovani djelatnici (farmaceuti, agronomi, ekonomisti, šumari, informatičari) uključeni u upravljanje i proces proizvodnje i prodaje.

Turističke posjete moguće su svakim danom od 10 do19h. Prijave putem e-maila: office@naturaconsulting.hr ili na broj mobitela: 091/510 1590

Fotografije

Turizam

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward